Hårpleie

Tynn i håret?

Tynn i håret? Recrea Forte har effekt mot tidlig arvelig håravfall

Virker hårmanken litt glissen? Føles ikke håret like tykt når du trekker hånden gjennom? Det kan hende at det ikke bare er følelsen, men at håret rett og slett har blitt tynnere. På apoteket finner du Recrea Forte (Minoksidil), som har bevist effekt mot tidlig, arvelig håravfall.

Publisert: 16. oktober 2018 kl 01:10

Alle mennesker mister hår. Vi har mellom 100’ og 150 000 hårstrå på hodet, og det er helt normalt å miste minst 100 av disse hver dag. Noen mister imidlertid mange flere hår, fordi arvelige anlegg gjør at hårsekkene blir svakere, og ikke greier å holde fast på hårstrået.

To av fem menn, og hver femte kvinne, opplever dette. Arvelig håravfall er dermed en av våre vanligste hverdagsplager. Nesten like vanlig er misforståelsen om at håravfallet ikke kan behandles. Og det er heldigvis feil.

Arvelig håravfall? hjelpen finnes i nærmeste apotek

Løsningen er ikke lenger unna enn nærmeste apotek. Der finner du Recrea Forte (virkestoff: Minoksidil), et reseptfritt legemiddel som har vist svært god effekt mot arvelig håravfall. Recrea øker nemlig blod- og næringstilførselen til hårsekkene, slik at de som før ikke greide å holde fast på hårstråene, får ny kraft og til og med kan produsere nye hårstrå.

Recrea Forte hjelper de fleste. Fire av fem ser at håravfallet stanser, og 60 % ser at nytt hår begynner å vokse ut igjen. Husk at det er viktig å følge bruksanvisningen, siden dette er et legemiddel.

Jo før, jo bedre

Håret føles tynnere og jeg mister hår, hva gjør jeg

Recrea Forte og silikonfri sjampo

Du bør behandle med Recrea Forte så snart du merker håret begynner å tynnes. Jo før du behandler, jo større er sjansen for at behandlingen lykkes. Det tar tid før behandlingen viser effekt; som regel går det et par måneder før du ser resultater, av og til opptil åtte måneder. Noen ganger øker håravfallet i starten, siden det gamle håret støtes bort, før det nye håret begynner å vokse. Dette er normalt.

Bruk silikonfri sjampo

Når du behandler med Recrea Forte, må du huske å bruke en sjampo som ikke inneholder silikon. Silikonet i sjampoer gjør nemlig at hårsekkene ikke absorberer det virksomme stoffet i Recrea Forte, og da kan resultatet utebli. Du finner en silikonfri sjampo fra Recrea på apoteket, samme sted som du finner selve behandlingen.

Fortsett behandlingen

På samme måte som du pusser tennene to ganger om dagen for å ha sunne, friske tenner, må du bruke Recrea Forte to ganger daglig for å ta vare på hårmanken. Du behandler de aktuelle områdene i hodebunnen morgen og kveld – hver dag – så lenge du ønsker effekt. Avslutter du behandlingen, vil den økte hårveksten ta slutt i løpet av 34 måneder, og håret vil gradvis begynne å falle av igjen. Behandlingen må altså bli en vane, del av den daglige rutinen. På samme måte som tannpussen.

Les alltid pakningsvedlegget nøye før bruk. Mer informasjon om Recrea finner du i Fellerskatalogen eller på www.recrea.no

LINIMENT, oppløsning 5%: 1 ml inneh.: Minoksidil 50 mg, etanol (96%), propylenglykol, renset vann.

Andre grunner til håravfall

I de aller fleste tilfeller, 95 %, er arveanlegg årsaken til at du rammes av håravfall. Hvis du mister store dotter eller plutselig mister hår flekkvis, kan det imidlertid være hormonforstyrrelser, stress eller sykdommer som ligger bak. Da bør du rådføre deg med legen din.

Behandlingsformer for
hårpleie
Gå til toppen