Mage og tarm

Får du også halsbrann av grillmaten?

fet mat kan gi deg halsbrann og sure oppstøt

Grilling og noe godt i glasset er en viktig del av sommerkosen for mange. Sosiale grillmåltider gir gode minner, men kan samtidig resultere i uventede plager. Du finner raskt hjelp på apoteket.

Publisert: 01. november 2019 kl 09:11

Sommeren er her, og vi nordmenn vet å nyte vår korte sommer til det fulle. Det er få ting som slår det å samles rundt en fresende, velfylt grill med familie og venner – enten man er hjemme, i parken eller på stranda. Og til grillmaten følger gjerne noe kaldt i glasset, kanskje en kald øl eller et glass hvitvin.

Herlige grillmåltider er blant sommerens høydepunkter, men kombinasjonen av kraftig, krydret og svidd grillmat, sammen med alkohol, gir mange et ubehag de ikke helt vet hva er. Det kan kjennes som en sviende følelse som starter i magen, og brer seg oppover mot halsen. Noen kan også få en sur smak i munnen.

Halsbrann – vanlig, men ubehagelig

Høres dette kjent ut? Da plages du sannsynligvis av halsbrann. Ubehaget som forårsakes av halsbrann, skyldes at magesyre kommer opp i spiserøret. Noen ganger kommer syren også opp i munn og svelg, og irriterer luftveiene.

Halsbrann er en vanlig plage i forbindelse med tunge, krydrede måltider og alkohol. Da er det godt å vite at det ikke er farlig, og samtidig er svært enkel å behandle.

Rask lindring av halsbrann og sure oppstøt: Novaluzid

Når du plages av halsbrann og sure oppstøt, finner du hurtigvirkende hjelp i ditt nærmeste apotek – det reseptfrie legemiddelet Novaluzid.

Novaluzid er syrenøytraliserende tyggetabletter, som gir deg enkel og rask lindring av smertene halsbrannen påfører deg. Novaluzid binder saltsyre i magen, og reduserer dermed surhetsgraden og følelsen av ubehag. Du merker effekten etter bare noen minutter.

Ønsker du å ha en pakke klar, kan du også finne Novaluzid hvis du følger linkene til apotekkjedenes nettbutikker nederst på denne siden.

Hvordan forebygge halsbrann?

Hvis du vil minimere risikoen for halsbrann neste gang du koser deg på grillfest, kan du se om du kan gjøre noe med egne vaner og livsstil. Kutter du ned på røyking, reduserer inntak av fet mat eller drikker mindre alkohol og koffein, minsker du også risikoen for halsbrann. Og hvis uhellet først er ute, kjenner du nå til løsningen på problemet, Novaluzid.

 

Ikke bruk Novaluzid hvis du er overfølsom ovenfor virkestoffene eller hjelpestoffene i produktet. Forsiktighet utvises hos de med nedsatt nyrefunksjon. Effekt av behandlingen kan påvirkes hvis legemidlet tas sammen med visse andre legemidler eller kosttilskudd. Rådfør deg med lege eller apotek før samtidig bruk. Novaluzid er et reseptfritt legemiddel. Les alltid pakningsvedlegget nøye før bruk. Ved langvarige plager, bør lege kontaktes.

 

Kilde: https://helsenorge.no/sykdom/mage-og-tarm/halsbrann

Les mer i Felleskatalogen

Behandlingsformer for
mage og tarm
Gå til toppen