Arkiv

Her finner du alle artikler som er publisert på Hverdagsplager.no.

TRE VEIER TIL FRIS PUST GARANTI MED SB12

Er du plaget med dårlig ånde, eller er du bekymret for at du går rundt med dårlig ånde uten at noen sier det til deg? Her er noen gode tips som garanterer frisk pust!

Hvordan behandle vorter på barn

Anna har hatt sin første fotvorte, men takket være effektiv hjemmebehandling, ble hun raskt vortefri og kan hoppe og sprette uten at det lenger gjør vondt under foten.

fet mat kan gi deg halsbrann og sure oppstøt

Grilling og noe godt i glasset er en viktig del av sommerkosen for mange. Sosiale grillmåltider gir gode minner, men kan samtidig resultere i uventede plager. Du finner raskt hjelp på apoteket.

Plages av sure oppstøt i graviditet

For de fleste er graviditeten fylt med glede og forventninger, men for noen er den dessverre også fylt med sure oppstøt. Det finnes heldigvis hjelp å få.

D vitaminer symptomer kan påvirke livskvaliteten

Symptomene på D-vitaminmangel kan for mange beskrives som «hverdagsplager». En fersk undersøkelse avdekker derimot at over halvparten av Norges befolkning opplever at de plages av denne type symptomer og av disse opplever tre av ti at symptomene er så plagsomme at det påvirker livskvaliteten.

Hjelp jeg er forkjølet eller har influensa?

Sesongen for forkjølelse, vond hals og sprukne lepper er her. Er du plaget? Her får du noen enkle råd til hva du gjør bør når plagene inntreffer.

Hjelp vi har fått barnemark

Barnemark er en hverdagsplage mange familier stifter bekjentskap med. Barn i skolealder er gruppen som oftest rammes. Heldigvis finner du effektiv og reseptfri behandling på nærmeste apotek.

80%* av befolkningen bærer viruset som forårsaker det. Sol, stress og nedsatt immunforsvar utløser det. Hva da? Munnsåret – hverdagsplagen som dukker opp når du minst ønsker det. Sommersola er her og vi nyter alle solstrålene vi kan få, men vær oppmerksom. Heldigvis finner du effektiv behandling i nærmeste apotek. Husk å være tidlig ute, det stopper munnsåret raskest.

Tynn i håret? Recrea Forte har effekt mot tidlig arvelig håravfall

Virker hårmanken litt glissen? Føles ikke håret like tykt når du trekker hånden gjennom? Det kan hende at det ikke bare er følelsen, men at håret rett og slett har blitt tynnere. På apoteket finner du Recrea Forte (Minoksidil), som har bevist effekt mot tidlig, arvelig håravfall.

Vortefri Original fjerner vorter
VorteFri PEN er en unik og effektiv vortebehandling som det kun tar sekunder å applisere.
Alcos Anal behandler hemoroider
Alcos-Anal inneholder natriumoleat og er et reseptfritt legemiddel som kan brukes av de som plages med hemoroider eller sprekker og eksem i endetarmen.
svir det når du tisser? se symptomene på urinveisinfeksjon

Har du hatt urinveisinfeksjon kjenner du til akkurat dét ubehaget. Men har du nok kunnskap om alle de andre symptomene?

problemer med magen i julen?

Pinnekjøtt. Ribbe. Multekrem. «Nam, nam», sier du kanskje. Og mange med deg. Julematen står høyt i kurs hos de fleste, kanskje det er derfor vi begynner å nyte den allerede i november på alskens julebord og vennefester. Her får du ernæringsfysiologens guide til hvordan du og magen din kommer dere helskinnet gjennom julebordenes utskeielser.

jeg er forkjølet, hva gjør jeg?

Forkjølelsessesongen er i full gang, og vond hals er et vanlig symptom. Nordmenn sverger til egenbehandling, og ofte handler vi av gammel vane.

god å vite om urinveisinfeksjon 1120x400

Satser du alt på det gode gamle tipset om å holde deg varm og tørr for unngå blærekatarr? Det finnes flere andre råd som mange norske kvinner bruker. Og hva virker egentlig?

Zyx er smertestillende halstabletter som lindrer sår og vond hals ved forkjølelse
Zyx (benzydaminhydroklorid) lindrer smerte og irritasjon i munn og svelg hos voksne og barn over 6 år. Skal ikke brukes av gravide, ammende, astmatikere, eller de som er overfølsomme mot noen av innholdsstoffene eller mot salisylsyre. Inneholder aspartam og skal ikke tas av personer med fenylketonuri.
Antix krem er et reseptfritt legemiddel med aciklovir til behandling av munnsår. Fra 12 år. Finnes i både tube og pumpe-flaske, ekstra hygienisk og praktisk.
Syrenøytraliserende tyggetabletter med mintsmak

Tiden etter sommerferien er høysesong for lusespredning.

Sommerferien er over, og barna inntar igjen skoler og barnehager over hele landet. Dette er høysesong for gode minner, men dessverre også for noe helt annet: Hodelus. Av den grunn har nåværende uke blitt utpekt som nasjonal uke for lusesjekk.

Har du fått mail fra skole eller barnehage om luseutbrudd? Det er mange ulike myter om lus, her får du faktaene svart på hvitt.

Lusesjekk er den viktigste måten å stoppe lusespredning i skoler og barnehager. Sjekker du barna dine for lus?

Hodelus er blodsugende parasitter som tiltrekkes av varme og mørke områder i hodebunnen, som for eksempel langs hårfestet, bak ørene og i nakken.

Linicin Prevent Spray og forhindre at lus spres til deg og dine.

Linicin er en produktserie som effektivt forebygger og behandler hodelus.
Lactal motvirker ubehagelig lukt og irritasjoner i underlivet.

VorteFri FREEZE er en rask hjemmebehandling som effektivt fjerner vorter på hender, armer og føtter. Dette er den første hjemmebehandling med dinitrogenoksid, en svært kald gass. Ved hjelp av Ultra Freeze Technology™ fryses vorten ved -80 °C og når de dypeste lagene i vorten. VorteFri FREEZE har en veldig lav starttemperatur (-80 °C), som holder […]

Marzine tabletter 50mg er reisesyketabletter som motvirker kvalme og brekninger.
Nalox behandler negler som er rammet av en soppinfeksjon
Førsteklasses frisk pust
Hvordan bli kvitt voter på små barn? VorteFRi Pen
VorteFri PEN er en unik og effektiv vortebehandling som det kun tar sekunder å applisere.
Recrea Forte er et reseptfritt, utvortes legemiddel mot arvelig håravfall.
Fuktgivende og glansgivende sjampo. Velegnet sammen med Recrea Forte
Romoppfyllende avføringsmiddel, men kan også hjelpe mot løs mage.
Lunelax er et reseptfritt legemiddel avføringsmiddel
Romoppfyllende avføringsmiddel.
Gladmelding til alle som sliter med vorter i familien: Nå finner du VorteFri FREEZE i norske apotek, det nyeste tilskuddet i den bestselgende VorteFri-serien. VorteFri FREEZE er det mest effektive fryseproduktet til å fjerne vorter hjemme. Med 80 kuldegrader fryses vortene helt ned til de dypeste lagene. Denne temperaturen er den laveste blant hjemmebehandlingene, og gjør at du raskt og effektivt fjerner vorter på både barn og voksne.

1,7 millioner nordmenn har D-vitaminmangel
I februar og mars er kroppens D-vitaminlager på sitt laveste etter en lang og mørk vinter. På denne årstiden har selv dager med blå himmel og strålende sol ingen effekt. Ekspertene anslår at minimum hver tredje nordmann har D-vitaminmangel på grunn av for lite sollys i vinterhalvåret¹

Ønsker du en frisk pust som varer? Vil du motvirke karies? Ønsker du i tillegg å fjerne misfarging på tennene?

Bakterieveksten i munnhulen er størst om natten. Morgenen er tidspunktet for å angripe årsaken, slik at du kan sikre deg langvarig frisk pust de kommende timene.
Vanquin mot barnemark småmark
Vangquin er et legemiddel mot småmark (barneorm). Les alltid pakningsvedlegget nøye før bruk.
Dexem er en produktserie som behandler irritasjon og andre symptomer ved eksem - helt uten kortison.
Her er tipsene for deg som stadig plages av munnsår.
Ac3 Comfort endetarmsgel til bruk ved endetarmsplager.
Fra små pinner til tannbørster – hvordan folk har pusset tennene siden steinalderen
Moxalole doseposer. Til behandling av forstoppelse.

På apoteket finnes behandling for både akutt og kronisk forstoppelse. De som jobber der kan foreslå en løsning som passer for deg.

Sesongen for innetrening er i gang, det innebærer ofte at man deler dusjfasiliteter med mange andre. I løpet av et år har mange nordmenn vorter og neglesopp.

Nå lanserer SB12 en ny og bedre flaske, som gjør det enda enklere for nordmenn å bekjempe dårlig ånde.

Nå lanseres VorteFri PEN i norske apotek. Dermed blir behandlingen av vorter enklere og tryggere.

Statens Legemiddelverk har godkjent refusjon for Vi-siblin og Lunelax for pasienter som har IBS-C (Irritabel-tarmsyndrom med forstoppelse).

5 tips til å beholde den gode magefølelsen sommeren igjennom.

Få pene føtter til sommer. Pedikyr pene negler
Sommeren er her for fullt, og tiden er kommet for bare føtter. Har du latt dem forfalle gjennom vinter og vår, kan du trøste deg med at det ennå ikke er for sent å få den pene sommerfoten. Her er ekspertenes enkleste tips til hva du selv kan gjøre, for alt fra hard hud til vanlige plager som fotvorter og neglesopp.
Fellesferien står for døren, med forventninger til sommer, sol og bading. Mange kvinner opplever imidlertid at badingen fører til bakteriell ubalanse og utflod. Her er farmasøytens beste tips til forebygging og behandling, slik at man kan nyte sommerbadet uten bekymringer.

For mange er bare føtter en selvsagt del av sommeren, men mange glemmer stellet av føttene i løpet av vinteren.

De fleste av dere utvikler en relativt systematisk daglig rutine i russetida. Den går nok omtrent som dette:
Ansatte i apotekene får spørsmål om magen hver dag, men likevel er det mange kunder som synes dette er flaut.
Vi kan alle ha vondt i magen, men når trenger man egentlig å ringe legen?

Du har det bedre når magen din fungerer, og magen din fungerer når du har det bra.

En av fem har funksjonelle magelidelser, og én av ti sliter med irritabel tarm.

Velpleide føtter handler om mer enn å se bra ut barbeint.
Her er rådene som fikser og forebygger vorter, sopp, liktorn og illeluktende føtter.
Munnskyll bør ha en fast plass i det daglige tannstellet. Slik velger du riktig variant.

Sykdom, stress, sol og mensen må ta skylden for munnsår. Heldigvis kan du forebygge.

Gå til toppen