Hudpleie

Antix

Antix mot munnsår
Publisert: 18. februar 2020 kl 02:02

Antix (aciklovir 5%) er et reseptfritt legemiddel med aciklovir til behandling av munnsår. Fra 12 år. Finnes i både tube og pumpeflaske. Sistnevnte er praktisk og ekstra hygienisk.

Munnsår forårsaket av herpes simplex er et svært vanlig problem. Det blir anslått at ca. 80% av befolkningen er smittet* og at ca. 25% får munnsår to eller flere ganger i året.
De som plages med dette opplever ofte et munnsår som både smertefullt og plagsomt. Munnsår kan trigges av for eksempel forkjølelse, sollys, solarium, stress, menstruasjon, graviditet, lokal irritasjon, f.eks. etter barbering eller tannlegebesøk. Rask behandling er viktig, men det er flere ting du selv kan gjøre for å unngå munnsår.

Slik bruker du Antix mot munnsår

Ha alltid Antix tilgjengelig! Ha det i vesken, hjemme, på jobb, på reise osv.
Begynn behandling med en gang! Så fort det oppstår tegn på at infeksjonen er i ferd med å bryte ut, bør du begynne behandlingen. Dette er «tingelingfasen» som du gjerne merker ved at det prikker, svir og klør på området som er angrepet.
Påfør Antix på det angrepne området hver 4. time. Behandlingen bør vanligvis pågå i opptil fem dager. Kontakt lege dersom plagene ikke bedres innen fem dager. Bruk gjerne en bomullspinne ved påføring. Husk også å vaske hendene før og etter behandlingen.

Les alltid pakningsvedlegget nøye før bruk.

Les mer på Antix.no eller Felleskatalogen

*Norsk Helse Informatikk, nhi.no

Relaterte artikler om munnsår

Tipsene mot forkjølelse, sår hals og munnsår

Prikker det i leppene? Kanskje det er et munnsår som er på vei

Slik blir du kvitt dine munnsår

Ikke vær flau over dine munnsår

Gå til toppen