Mage og tarm

Novaluzid

Halsbrann og sure oppstøt forårsakes av magesyre som kommer opp i spiserøret. Dette oppleves som ubehagelig, men kan enkelt lindres med behandling fra apoteket og endring i kostholdet.

Publisert: 27. februar 2018 kl 01:02

Refluksplager, kjent som halsbrann og sure oppstøt, er velkjente plager for mange. Disse plagene oppstår ved at magesyre kommer opp i spiserøret, og slimhinnen i spiserøret irriteres. Dette oppleves som ubehagelig.

Halsbrann

Det estimeres at 5-10% av voksne plages med reflukssykdom som krever behandling. Langt flere har halsbrann av og til1.  Overvekt, stress, røyking og kosthold er en påvirkningsfaktor. Blant kosthold er det spesielt fet mat, høyt alkohol- og koffeininntak som øker risikoen for halsbrann2.

Dersom plagene skulle oppstå, fås syrenøytraliserende legemidler reseptfritt på apoteket som lindrer raskt ubehaget ved halsbrann og sure oppstøt. Novaluzid* binder saltsyre i magen og minsker dermed surhetsgraden i magen. Novaluzid* har en rask innsettende effekt, virker etter noen minutter. Virkestoff: aluminiumhydroksid, magnesiumhydroksid og magnesiumkarbonat3.

Novaluzid kan også brukes ved syreoverskudd, magesår og magekatarr. Kan brukes av gravide og ammende i anbefalte doser.

 

DOSERING VED HALSBRANN

Ta 1-2 tabletter ved behov. Tablettene tygges godt.

Novaluzid er tilgjengelig i 30pk og 100pk. Selges på alle apotek.

*Novaluzid er et reseptfritt legemiddel til behandling av halsbrann og sure oppstøt. Bruk ikke ved overfølsomhet ovenfor noen av innholdsstoffene. Forsiktighet utvises hos de med nedsatt nyrefunksjon. Les alltid pakningsvedlegget nøye før bruk.

 

Kilder:

1 https://www.apotek1.no/mage-tarm/reflux-og-spiserorsbetennelse

2https://helsenorge.no/sykdom/mage-og-tarm/halsbrann

3 https://www.felleskatalogen.no/medisin/novaluzid-meda-562156

 

Gå til toppen